Za popolno negovano trato

Pri podjetju AL-KO poiščite pravo kosilnico za svojo trato in izkoristite več kot 50 let izkušenj na področju vrtne tehnike, nemškega razvoja izdelkov in lastne proizvodnje številnih kosilnic v Avstriji. Poseben poudarek dajemo enostavnemu upravljanju, napredni tehnologiji, sodobnemu dizajnu in inovativnim lastnostim izdelkov. Funkcije, kot so nastavitev višine košnje, pogon na kolesa, zagon s ključem, aerodinamični zbiralniki, gladko delujoča kolesa s krogličnimi ležaji in vgrajena funkcija mulčenja, to prepričljivo dokazujejo.

Več informacij >

Filter izdelka86 Najdenih izdelkov:
Št. izdelka: 119944 Ponovno na voljo od 19.06.2024
519,90 €
Št. izdelka: 119997 Takoj na voljo
579,90 €
Št. izdelka: 119934 Ponovno na voljo od 19.06.2024
599,90 €
Št. izdelka: 112856 Takoj na voljo
129,90 €
Št. izdelka: 119969 Majhna zaloga
699,90 €
Št. izdelka: 119994 Ponovno na voljo od 19.06.2024
769,90 €
Št. izdelka: 119949 Ponovno na voljo od 19.06.2024
699,90 €
Št. izdelka: 127582 Takoj na voljo
549,90 €
Št. izdelka: 123055 Takoj na voljo
399,90 €
Št. izdelka: 127454 Ponovno na voljo od 19.06.2024
499,90 €
Št. izdelka: 127148 Ponovno na voljo od 19.06.2024
2.199,90 €
Vklj. 22% DDV plus Strošek dostave
Vaše prednosti
Rasenmäher | AL-KO Einfache Schnitthöhenverstellung

Preprosto rokovanje

Centralna nastavitev višine rezanja zagotavlja odlične rezultate košnje že v kratkem času. Ustrezno višino rezanja preprosto in hitro nastavite z ročico.

Rasenmäher | AL-KO Mulchkeil einsetzen

Mulčenje po želji

Preprosto in brez uporabe orodja vstavite klin za mulčenje in pri košnji razporejajte drobno pokošeno travo po trati; ta učinkuje kot naravno gnojilo.

Rasenmäher | AL-KO Leichtes Vorankommen dank großer Räder

Preprosto napredovanje

Obloge koles na bencinskih kosilnicah AL-KO prizanašajo trati in skrbijo za optimalno priročnost pri košnji. Pogon zadnjih koles velikosti XL in XXL zagotavlja najboljši stik s trato.

Rasenmäher | AL-KO MaxAirflow Technology volle Box weniger Pausen

Polni koš, manj prekinitve

S tehnologijo MaxAirflow se pokošena trava odlaga tudi v zadnji del koša, zato se koš povsem napolni in ga je treba manj pogosto prazniti.

Rasenmäher | AL-KO Füllstandsanzeige Fangbox

Prikazovalnik polnitve

Velik, aerodinamičen koš iz umetne mase z veliko prostornino ne prepriča samo z velikostjo, ampak z vgrajenim prikazovalnikom polnitve tudi opozori, kdaj je treba izprazniti koš. Z vgrajenim nastavkom koša odstranite tudi travo iz izmetnega kanala.

Rasenmäher | AL-KO Einfaches Ein- und Aushängen des Fangkorbs

Preprosto obešanje in praznenje

Adijo bolečine v hrbtu in stisnjeni prsti. Zaradi pritrditve EasyClick z vodilno tirnico je odstranjevanje in pritrjevanje koša  kot otroška igra.

Rasenmäher | AL-KO Optimale Bedienung des Rasenmähers

Optimalno upravljanje

Preklopna ročica in udobna armaturna plošča z mehkim ročajem (odvisno od modela) znatno olajšata košnjo. Še prijetnejša je košnja s kolesnim pogonom oziroma funkcijo VarioSpeed (odvisno od modela), ki hitrost kosilnice prilagaja hitrosti hoje.

Rasenmäher | AL-KO Sicherheitsschlüssel

Varnost na prvem mestu

Za preprečitev nenamernega zagona so vse kosilnice opremljene z varnostnim ključem. Motor se zažene šele, ko vtaknete in zasučete ključ. Ko ključ izvlečete, kosilnico lahko brez skrbi odložite.

Rasenmäher | AL-KO Fronttragegriff

Vse v ročaju

Integriran sprednji ročaj ni idealen le pri dvigovanju kosilnice čez stopnice ali ovire. Olajša tudi transport ali shranjevanje naprave.

Rasenmäher | AL-KO Nie wieder Ölwechsel bei ausgewählten Briggs & Stratton Motoren

Nikoli več menjave olja!

Zahvaljujoč inovativni sestavi in optimiziranemu zračnemu hlajenju porabijo motorji Briggs & Stratton EXi in Instart bistveno manj olja kot primerljivi 4-taktni motorji. Zaradi manjšega segrevanja se mazalne lastnosti olja ohranijo veliko dlje, tako da namesto zamenjave zadostuje dolivanje olja.

Rasenmäher | AL-KO Optimale Bedienung des Rasenmähers

Vse pod nadzorom

S preprostim pritiskom na gumb lahko odčitate trenutno stanje napolnjenosti akumulatorja. Zahvaljujoč Li-ionski tehnologiji ga lahko kadarkoli in hitro ponovno napolnite. Celotno polnjenje traja približno uro in pol.

Rasenmäher | AL-KO Engineered in Germany made in Austria

Zasnovano v nemčiji – izdelano v avstriji

Znamka AL-KO pomeni, da so izdelki proizvedeni v Avstriji. Prav tukaj, v zasanjanem mestecu Obdach na Štajerskem, izdelamo večino svojih vrtnih strojev, konstruiranih v nemški bavarsko-švabski regiji. S prilagodljivostjo in varnostjo podjetja, ki ga vodijo delničarji, je naš cilj izpolniti vsakršno željo naših strank. 

Rasenmäher | AL-KO Beste Mähergebnisse

Najbolši rezultati

Ne glede na to, čemu dajete prednost – košnji, prestrezanju, mulčenju ali izmetu na stran: inovativna ohišja naših kosilnic vam zagotavljajo najboljše rezultate pri negovanju trate. Bogata ponudba dodatkov je kos prav vsem zahtevam.

Odkrijte našo široko paleto kosilnic

Rasenmäher | AL-KO Benzinrasenmäher

Bencinske kosilnice - leta v uporabi, kakovostno preizkušene

Bencinske kosilnice so klasika med motornimi kosilnicami. Pokosite lahko velike površine trave, pobočij, težkih terenov in vrtov z veliko drevesa. AL-KO Bencinske kosilnice  so namenjene vrtom do 2.500 kvadratnih metrov. Zahvaljujoč vgrajenemu kolesnemu pogonu pri nekaterih modelih košnja skoraj ne zahteva moči uporabnika.

| Bencinske kosilnice so samostojne: bencinske kosilnice zagotavljajo največjo neodvisnost. Zlasti na večjih vrtovih s sadnim drevjem električne kosilnice hitro dosežejo svoje meje ali pa jih kabel omeji pri uporabi.

| Visoka trava (skoraj) ni problem: kosilnice imajo v določenem trenutku težave, ko trava zraste. Zahvaljujoč močnim motorjem in aerodinamičnim oblikam ohišja je bila ta meja bistveno premaknjena navzgor z AL-KO bencinskimi kosilnicami.

| Hitra košnja velikih travnikov: vrtnar lahko enkrat začne in lahko v zelo kratkem času ustvari velike površine. Ker je kosilnica brezžično neodvisna, je zagotovljena visoka stopnja svobode gibanja.

| Velike zbiralne košare, ki jih je enostavno polniti, pogosto tudi z indikatorjem nivoja polnjenja, zagotavljajo dolge intervale košnje.

Rasenmäher | AL-KO Elektrorasenmäher

Električne kosilnice - lahke in udobne, idealne za majhne do srednje velike travne površine

Uporabljamo prednosti elektromotorja in jih kombiniramo z preizkušenimi mehanskimi komponentami. Vse za vaše popolno košenje trate. Zaradi tihega delovanja so električne kosilnice še posebej primerne za vrtove v vrstnih hišah. Ker je potreben električni kabel, priporočamo električne kosilnice za majhne in srednje velike vrtove do 900 kvadratnih metrov z le nekaj drevesi in drugimi ovirami. Njegova lahka teža, priročno upravljanje, motor z nizkimi stroški vzdrževanja, brez emisij in čudovit pokošena trata bodo navdihnili tudi vas.

| Enostavno upravljanje
| Tiho delo brez emisij zahvaljujoč elektromotorju
| Lahka teža: za enostavno rokovanje
| Košnja blizu robov: Zahvaljujoč posebni geometriji ohišja, pri kateri robovi ne štrlijo, lahko brez težav kosite vzdolž sten in sten.
| Mulčenje na zahtevo: klin za mulčenje (priložen je nekaterim modelom) lahko vstavite brez orodja. Posebej drobni kosci trave se na travniku obdelujejo kot naravno gnojilo.
|
Enostaven transport: zahvaljujoč integriranemu ročaju in vdolbinam na sprednji strani ohišja (pri nekaterih modelih) je kosilnico enostavno prevažati. Z zložljivim krmilom lahko kosilnico pospravite, da prihranite prostor. Za to je mogoče enostavno  odstraniti košaro za travo
.

Rasenmäher | AL-KO Akkurasenmäher

Akumulatorska kosilnica: brez izpušnih plinov, brez kablov - polna moč košnje na majhnih do srednje velikih vrtovih

Naše akumulatorske kosilnice so idealne za vrtove do 700 kvadratnih metrov. Odločite se za kosilnico z baterijo, če želite lahkotno in priročno napravo, ki jo lahko prilagodljivo in enostavno uporabljate z velikim polmerom delovanja. Srce električne kosilnice AL-KO je kakovostna Li-ionska baterija. Litij-ionska tehnologija zagotavlja, da se baterija ne izprazni in preprečuje tako imenovani spominski učinek, ki bi zmanjšal efektivno kapaciteto baterije. Z baterijama iz družin baterij Energy Flex in 36 V svetleče diode zagotavljajo zanesljive informacije o trenutni ravni napolnjenosti. Tako lahko vedno računate na zmogljivo napravo.

Akumulatorske kosilnice so lahke enostavno jih je prevažati in pospraviti. V ta namen imajo nekateri modeli zložljive palice in jih je mogoče v kratkem času zložiti.

Rasenmäher | AL-KO Tipps und Tricks Rasenmäherpflege

Nasveti in triki

Pred zagonom
Zelo pomembno: Preden zaženete bencinsko kosilnico, najprej preverite ali je v rezervoarju bencin. Če imate štiritaktno bencinsko kosilnico, morate preveriti nivo olja v motorju (z merilno palico). Nivo olja je  razviden na merilni palici.

Pravilen zagon
Za začetek je najbolje, da kosilnico postavite na ravno površino, seveda brez kamenja - še ne na trato, ki jo želite pokositi. Trava lahko oteži začetek.

Košnja
V srednji Evropi velja pravilo: idealna je višina trate 4-6 cm. Ne glede na to, ali gre za baterijske, električne ali bencinske kosilnice - idealno bi morali skrajšati trato za 1/3, v sušnih mesecih bodite previdni, sicer se robovi trave izsušijo.

Kaj storiti, če motor "ne vžge"?
Običajen vzrok za ne vžiganje motorja je  ko se preveč goriva vpiha v izgorevalno komoro motorja iz uplinjača. Posledica veliko zagonov zaporedoma. Rešitev je preprosta: odvijte svečko, jo previdno posušite ali po potrebi vzemite drugo.

Priprava na zimovanje

Da bi motor bencinskih kosilnic pozimi idealno pripravil na počitek najprej izpraznite  vsebino goriva iz rezervoarja. Rezervoar za gorivo je treba izprazniti, zato ker se gorivo, ki se dolgo ne uporablja, uplini in izgubi vnetljivost. Če želite odstraniti zadnjo kapljico bencina, je najbolje, da motor pustite v prostem teku, dokler se samodejno ne ustavi. Izvedite zamenjavo motornega olja v skladu z navodili za motor. Preverite tudi svečko na kosilnicah na bencinski pogon. Če je le-ta zelo umazana ali se reža elektrode ne prilega, je potrebna menjava.

V videoposnetkih odkrijte več o kosilnicah AL-KO

AL-KO kosilnice: Inovativna tehnologija za popolno košnjo trate 
Svobodno se odločajte glede na svoje zahteve in iz naše široke ponudbe izberite pravo kosilnico - naj bo to poceni vstopni model, udobna naprava višjega razreda ali učinkovita vsestranska naprava. Vsi vas bodo prepričali s prefinjeno, inovativno tehnologijo, premišljeno in udobno opremo ter motorjem, ki bo kos vsem zahtevam. Zaradi tega je košnja trate prijetna na vsakem terenu in na vsakem vrtu.
 
Ohišja so večinoma izdelana iz robustnega prašno lakiranega jekla ali trpežnega aluminija, ki se dobro obnese, in so obdelana tako, da so kosilnice AL-KO okretne in jih je enostavno upravljati. Pri nekaterih modelih je mogoče kositi celo blizu roba. Možnost hkratnega mulčenja z več napravami AL-KO prihrani čas, je praktična in predvsem idealna za trato. Priloženi komplet za mulčenje drobi pokošeno travo v ohišju, ki nato pade nazaj v trato. Tako ni treba odlagati pokošene trave.


Želite piškotke?

AL-KO Gardentech in njeni partnerji potrebujejo vaše soglasje (kliknite na "Strinjam se") za izolirano uporabo podatkov, da bi shranili in/ali priklicali informacije o napravi (naslov IP, ID uporabnika, informacije o brskalniku). Podatki se uporabljajo za prilagojene oglase in vsebine, merjenje oglasov in vsebin ter pridobivanje vpogleda v ciljne skupine in razvoj izdelkov. Več informacij o privolitvi in možnostih nastavitev je kadar koli na voljo tukaj. Svoje soglasje lahko kadar koli zavrnete s klikom na "zavrniti piškotke"..

Uporaba podatkov

AL-KO Gardentech sodeluje s partnerji, ki prav tako obdelujejo podatke, pridobljene iz vaše končne naprave (podatki o sledenju), za lastne namene (npr. profiliranje) / za namene tretjih oseb. Glede na to je za zbiranje podatkov o sledenju in njihovo nadaljnjo obdelavo s strani teh ponudnikov potrebna privolitev. Podatki o sledenju se zbirajo le, ko kliknete na gumb "Strinjam se", ki je naveden v oglasni pasici. Partnerji so naslednja podjetja: Facebook Ireland Limited, Google Inc, Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc, Criteo SA, The Rocket Science Group LLC, AWIN AG, solute GmbH.

Več informacij o obdelavi podatkov s strani teh partnerjev je na voljo v izjavi zaščiti podatkov. Informacije so na voljo tudi na povezavi v banerju.