Priročno za kamin in oskrbo z drvmi za hladno sezono

Ročno cepljenje lesa s sekiro je naporno in dolgotrajno delo. Da bo delo v prihodnje še bolj udobno, so cepilniki hlodov AL-KO opremljeni z zmogljivimi motorji. Tako bo zaloga drv za zimo pripravljena v kratkem času. Naši izjemno trpežni horizontalni in vertikalni cepilniki hlodov so zaradi svoje dokazane učinkovitosti zelo cenjeni pri proizvodnji drv. Cepilniki so znani po veliki moči. Naši cepilniki hlodovine delujejo s standardnimi 230 V, v primeru LSV 560/8 pa tudi s 400 V. Obvladujejo cepilni tlak do 8 t. Zaradi kompaktne zasnove so naši cepilniki hlodov prostorno varčni za shranjevanje v lopi za orodje, kleti ali garaži. Pridobivanje drv še nikoli ni bilo tako enostavno!

Več informacij >

Filter izdelka

4 Najdenih izdelkov:
Št. izdelka: 113792 Takoj na voljo
389,90 €
Št. izdelka: 113791 Takoj na voljo
319,90 €
Št. izdelka: 113789 Takoj na voljo
769,90 €
Št. izdelka: 113788 Majhna zaloga
649,90 €
Vklj. 22% DDV plus Strošek dostave
Vaše prednosti
Holzspalter | AL-KO Spalter mit 2-Hand-Bedienung und Holzhaltevorrichtung

Posebej varno

Zaščita rok, dvoročno upravljanje, naprava za držanje lesa, zaščitna kletka in stranske opore za les ne omogočajo le izjemno varnega dela z našimi cepilniki hlodov, temveč tudi prijetno delo.

Holzspalter | AL-KO Spalter mit kräftigem Spaltkeil

Čista moč

Močan, večkrat varjen cepilni klin zagotavlja odlične rezultate in dolgo življenjsko dobo. Brez težav cepi tudi trd les. Skoraj nobeno deblo ni predebelo za zmogljive motorje. Obvladajo do 8 t cepilnega tlaka.

Holzspalter | AL-KO Spalter mit einstellbarern Haltern

Popolnoma nastavljiv

Omejitev hoda, hiter povratek cepilnega noža in nastavljiva držala so osnova za učinkovito delo.

Holzspalter | AL-KO Holzauflage am Spalttisch

Vključena podpora

Oporniki za les na mizi za cepljenje samodejno centrirajo les. Razcepljen les se potisne na cepilno mizo, od koder ga je mogoče enostavno in varno odstraniti ali pa na primer spustiti v samokolnico.

Holzspalter | AL-KO Mobiler Spalter mit Rädern

Stabilen, mobilen in varčen s prostorom

Velik odtis zagotavlja stabilnost pri delu. Z robustnimi kolesi ste vedno mobilni in lahko cepilnik prepeljete na katero koli mesto uporabe. Zaradi kompaktne zasnove lahko cepilnike hlodov AL-KO shranite v lopo in tako prihranite prostor.

Holzspalter | AL-KO Tipps zum Holzspalten

Nasveti & triki

Ogrevanje z lesom postaja vse bolj priljubljeno. Mnogi ljudje cenijo občutek, ko ob zimskih večerih sedijo pred kaminom v dnevni sobi, ali pa uživajo v toploti kaminske peči. Obstaja pregovor, da se "les segreje trikrat": najprej, ko ga režemo/žagamo, nato, ko ga cepimo, in nazadnje, ko gori. S pomočjo cepilnikov lesa lahko žagan les brez težav razrežemo na ustrezna polena. Tukaj je nekaj nasvetov o cepljenju lesaOgrevanje z lesom postaja vse bolj priljubljeno. Mnogi ljudje cenijo občutek, ko ob zimskih večerih sedijo pred kaminom v dnevni sobi, ali pa uživajo v toploti kaminske peči. Obstaja pregovor, da se "les segreje trikrat": najprej, ko ga režemo/žagamo, nato, ko ga cepimo, in nazadnje, ko gori. S pomočjo cepilnikov lesa lahko žagan les brez težav razrežemo na ustrezna polena. Tukaj je nekaj nasvetov o cepljenju lesa:

Vodoravni ali navpični cepilniki hlodov?
Pri navpičnih cepilnikih je cepilni klin zaboden navpično v deblo, kar pomeni, da je mogoče uporabiti večje sile. Pri vodoravnem cepilniku hlodov je obratno: les je vodoravno potisnjen v klin.

Vodoravni cepilniki hlodov
| Zmogljivi cepilniki hlodov s cepilnim tlakom do 5 t
| Idealno za cepljenje drv dolžine do 52 cm.
| Varčevanje s prostorom in mobilnost
| Ergonomičen in varen

Navpični cepilniki hlodov
| Zmogljiv za polena do 1030 mm
| Izjemno robustna konstrukcija
| Mobilno in prostorsko varčno shranjevanje

Pomembno pri cepljenju lesa
Les razžagajte na dolžino, ki je idealna za cepljenje z vašim cepilnikom, da vam ga ne bo treba dvakrat pobirati.

Varnost

Cepilnike za hlode je treba postaviti na trdna in ravna tla. Nosite zaščitne čevlje, zaščitna očala in rokavice.

Čim bolj svež cepljen les
Sveže narezan les razcepite vzdolžno vzdolž lesa. Deljenje suhega lesa je tvegano, saj lahko poči, zaradi česar kosi letijo naokrog. Idealen čas za cepljenje lesa je pozimi.

Shranjevanje
Po cepljenju polena shranite v suhem, dobro prezračevanem prostoru in jih ne zlagajte preveč na tesno. Preden lahko drva uporabite za kurjavo, jih je treba skladiščiti vsaj eno leto ali več, odvisno od vrste lesa, da so dovolj suha za čisto kurjenjet.

Dodatki
Za vašo varnost uporabljajte samo originalno dodatno opremo za cepilnike hlodov.

Holzspalter: horizontal oder vertikal?
Holzspalter von AL-KO können Sie für unterschiedlich lange Stämme sowie für Holzstücke mit verschiedenen Durchmessern nutzen. In unserem Sortiment bieten wir Ihnen sowohl stehende (vertikale) als auch liegende (horizontale) Holzspalter. Ihre Bauweise ist robust und ihre Bedienung zeichnet sich durch Komfort und größtmögliche Sicherheit aus. Daher besitzen sie zu Ihrem Schutz eine Zwei-Hand-Sicherheitsbedienung.
 
Alle unsere Geräte transportieren Sie einfach dank integrierter Räder an den gewünschten Einsatzort. Die Horizontalspalter überzeugen nicht nur durch Standfestigkeit, sondern sind auch durch die Schutzabdeckung besonders sicher. Für ein exaktes Spalten sind die Spaltkeile mehrfach verschweißt und daher sehr langlebig. Unsere stehenden Holzspalter besitzen Haltekrallen, die dünnes und schräg geschnittenes Holz fixieren und dadurch ein präzises Spalten ermöglichen, sowie eine praktische Schnellspannschraube, damit Sie den Spalthub genau begrenzen können.


Želite piškotke?

AL-KO Gardentech in njeni partnerji potrebujejo vaše soglasje (kliknite na "Strinjam se") za izolirano uporabo podatkov, da bi shranili in/ali priklicali informacije o napravi (naslov IP, ID uporabnika, informacije o brskalniku). Podatki se uporabljajo za prilagojene oglase in vsebine, merjenje oglasov in vsebin ter pridobivanje vpogleda v ciljne skupine in razvoj izdelkov. Več informacij o privolitvi in možnostih nastavitev je kadar koli na voljo tukaj. Svoje soglasje lahko kadar koli zavrnete s klikom na "zavrniti piškotke"..

Uporaba podatkov

AL-KO Gardentech sodeluje s partnerji, ki prav tako obdelujejo podatke, pridobljene iz vaše končne naprave (podatki o sledenju), za lastne namene (npr. profiliranje) / za namene tretjih oseb. Glede na to je za zbiranje podatkov o sledenju in njihovo nadaljnjo obdelavo s strani teh ponudnikov potrebna privolitev. Podatki o sledenju se zbirajo le, ko kliknete na gumb "Strinjam se", ki je naveden v oglasni pasici. Partnerji so naslednja podjetja: Facebook Ireland Limited, Google Inc, Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc, Criteo SA, The Rocket Science Group LLC, AWIN AG, solute GmbH.

Več informacij o obdelavi podatkov s strani teh partnerjev je na voljo v izjavi zaščiti podatkov. Informacije so na voljo tudi na povezavi v banerju.