Za okolju prijazno oskrbo z vodo na domu in vrtu

AL-KO hišni vodovodi  so še posebej primerni za uporabo vode iz cisterne ali vodnjaka kot servisne vode za gospodinjske naprave, za samodejno in učinkovito zalivanje vrtov ter za povečanje tlaka v hišnem vodovodnem omrežju. Nakup hišne vodarne je v tem pogledu smiselna naložba, saj zmanjšuje porabo pitne vode. Poleg tega izdelki AL-KO delujejo energetsko varčno in imajo, odvisno od modela, način Eco, ki dodatno zmanjša porabo do 15 odstotkov.

AL-KO hišni vodovodi  so še posebej primerni za uporabo vode iz cisterne ali vodnjaka kot servisne vode za gospodinjske naprave, za samodejno in učinkovito zalivanje vrtov ter za povečanje tlaka v hišnem vodovodnem omrežju. Nakup hišne vodarne je v tem pogledu smiselna naložba, saj zmanjšuje porabo pitne vode. Poleg tega izdelki AL-KO delujejo energetsko varčno in imajo, odvisno od modela, način Eco, ki dodatno zmanjša porabo do 15 odstotkov.

Več informacij >

Filter izdelka
10 Najdenih izdelkov:
Št. izdelka: 112846 Takoj na voljo
189,90 €
Št. izdelka: 113798 Majhna zaloga
229,90 €
Št. izdelka: 113141 Kmalu spet na voljo
429,90 €
Št. izdelka: 112852 Kmalu spet na voljo
459,90 €
Št. izdelka: 112850 Kmalu spet na voljo
329,90 €
Št. izdelka: 112851 Takoj na voljo
419,90 €
Št. izdelka: 113140 Majhna zaloga
329,90 €
Št. izdelka: 113139 Kmalu spet na voljo
299,90 €
Št. izdelka: 113799 Majhna zaloga
219,90 €
Št. izdelka: 112849 Takoj na voljo
299,90 €
Vklj. 22% DDV plus Strošek dostave
Prednosti hišnih vodnih sistemov
Hauswasserwerk | AL-KO Hauswasserwerk Vorteile

Vse v enem

Hišni vodni sistemi AL-KO Premium združujejo prednosti tipov črpalk za hišne vodarne in avtomatskih hišnih vodarn: popolnoma samodejno delovanje, elektronski nadzor in majhna poraba energije.

Hauswasserwerk | AL-KO Sparsam und vollautomatisch

Varčno in popolnoma samodejno

Majhna poraba energije, saj gospodinjski vodovod napaja manjše vodovodne pipe iz zaloge vode v tlačnem rezervoarju. K temu pripomore tudi opcijski način ECO, v katerem črpalka deluje še bolj varčno in učinkovito.

Hauswasserwerk | AL-KO Kesseldrucküberwachung

Spremljanje tlaka v kotlu

Inteligentni elektronski nadzorni sistem ne nadzoruje le delovanja domače vodarne z zaščito pred suhim tekom, temveč tudi redno preverja, ali je v tlačni posodi dovolj zraka, kar zagotavlja večjo zanesljivost delovanja in daljšo življenjsko dobo.

Hauswasserwerk | AL-KO Smarte Steuerung

Pametno upravljanje

Inteligentno elektronsko krmiljenje s sistemom za nadzor pretoka 24 ur na dan spremlja delovanje domače vodarne in tako zagotavlja optimalno zaščito črpalke pred suhim tekom. Če vode zmanjka, se črpalka takoj izklopi, tako da ni vroča.

Hauswasserwerk | AL-KO Flow-Measurement-System

Vse na očeh

Sistem za merjenje pretoka na digitalnem zaslonu prikazuje vsa stanja delovanja, kot sta pretok ali tlak. To pomeni, da je mogoče vedno odčitati trenutno stanje delovanja in ga po potrebi zelo preprosto spremeniti.

Hauswasserwerk | AL-KO Hauswasserwerk mit integriertem XXL-Filter

Vgrajeni filter

Vgrajeni filter XXL (pri modelih Comfort in Premium) optimalno ščiti črpalko in nepovratni ventil pred umazanijo ter zagotavlja zanesljivo delovanje. Filter lahko enostavno odstranite za čiščenje in zamenjavo, ne da bi odstranili sesalni komplet.

Hauswasserwerk | AL-KO Leises Hauswasserwerk

Tiho kot piščalka

Hišna vodarna HW 6000 FMS Premium, ki je trajno nameščena v hiši ali kleti, ne zagotavlja le velike količine vode in se samodejno vklopi ob odvzemu vode, temveč je tudi izjemno tiha, saj njena največja dovoljena jakost zvoka znaša 73 dB(A).

Hauswasserwerk | AL-KO HW 6000 FMS Premium

Učinkovito in varčno

Z več kot 30-odstotno učinkovitostjo je HW 6000 FMS izjemno učinkovit in varčen z energijo. Poleg tega lahko porabo energije zmanjšate za 15 %, če preklopite na način ECO.

Hauswasserwerk | AL-KO 5-stufige Fördertechnik

Uspešnost na vseh položajih

Petstopenjska tehnologija dovajanja HW 6000 FMS omogoča največjo hitrost dovajanja 6.000 l/h. Delovanje nadzoruje inteligentna črpalka. Delovanje nadzoruje inteligentni elektronski nadzorni sistem, ki skupaj z vgrajeno zaščito pred suhim tekom zagotavlja dolgo življenjsko dobo črpalke.

Hauswasserwerk | AL-KO Hauswasserwerk im Einsatz

Domača vodovodna omrežja - kaj je to?

Hišna vodarna je učinkovita rešitev za uporabo servisne vode in tako prispeva k varovanju okolja. Črpalke vodo iz cistern, vodnjakov ali sodov za dež v hišo dovajajo do višine 60 m. Filter XXL in nepovratni ventil učinkovito ščitita hišne vodovodne napeljave in cevi pred usedlinami. Izkoristite te možnosti.

Domači vodovod Premium
| Z elektronskim zaslonom
| Vgrajeni predfilter XXL
| Sistem za merjenje pretoka
|
Zelo tiho delovanje

Domači vodovod Comfort
| Vgrajeni predfilter XXL
| Sistem za merjenje pretoka
|
Zanesljivo, tiho delovanje


Domači vodovod Classic
| Robustne, zmogljive črpalke za vstopni razred
| Posebej enostavna namestitev
| Brez vzdrževanja zaradi vzdržljivega in robustnega motorja
| Vključno z merilnikom tlaka, tlačnim stikalom in priključnim kablom

Prednosti avtomatskih črpalk za vodo za gospodinjstvo

Hauswasserautomat | AL-KO Kompakter und leistungsstarker Hauswasserautomat

Kompakten in zmogljiv

Avtomatske črpalke za vodo za gospodinjstva so elektronsko krmiljene in so kompaktnejše kot črpalke za vodovod za gospodinjstva. Dostavljajo konstanten tlak brez nihanj in so zato še posebej primerni za delovanje razpršilnikov.

Hauswasserautomat | AL-KO Hauswasserautomat mit Trockenlaufschutz

Celovita zaščita

Če  voda ne priteče vgrajena zaščita pred suhim tekom učinkovito ščiti črpalko pred morebitnimi poškodbami. Filter XXL, ki ga je enostavno očistiti, prav tako zagotavlja optimalno zaščito pred onesnaženjem.

Hauswasserautomat | AL-KO Hauswasserautomat mit smarter Steuerung

Pametno upravljanje

Inteligentni elektronski nadzor s funkcijo Automatic Control 24 ur na dan spremlja delovanje samodejne hišne napajalne naprave in tako zagotavlja optimalno zaščito pred izsušitvijo. Če vode zmanjka, se črpalka takoj izklopi.

Hauswasserautomat | AL-KO Hauswasserautomat HWA 6000/5 Premium

Visoka učinkovitost, tiho delovanje

Zaradi 5-stopenjske, zmogljive tehnologije dovajanja vode z več kot 30-odstotno učinkovitostjo samodejna hišna napajalna naprava HWA 6000/5 Premium ni le izjemno učinkovit, temveč tudi prijetno tiha z največjo emisijo hrupa 71 dB(A).

Hauswasserautomat | AL-KO Hauswasserautomat im Einsatz

Avtomatski hišni vodni sistem - kaj je to?

Inteligentni elektronski nadzor s funkcijo Automatic Control 24 ur na dan spremlja delovanje samodejnega  hišnega vodnega sistema in tako zagotavlja optimalno zaščito pred izsušitvijo. Če vode zmanjka, se črpalka takoj izklopi, tako, da se ne poškoduje.

Avtomatski hišni vodni sistem za gospodinjstvo Premium
Konstantni tlak s posebno tihim delovanjem

Avtomatski hišni vodni sistem za oskrbo s pitno vodo Comfort
Popolnoma samodejno delovanje, enostavna namestitev

Hauswasserwerk und Hauswasserautomat | AL-KO Wasser sparen in Haushalt und Garten

Enostavno varčevanje z vodo

Povprečna poraba vode v tej državi je približno 120 litrov na osebo na dan. Dodatna uporaba deževnice na vrtu in v gospodinjstvu lahko nadomesti približno 35 do 40 litrov pitne vode na osebo na dan.

Velik del vode se uporablja za gospodinjske namene (vir: Statista):
| Kopanje, prhanje in osebna higiena: 36 %
| splakovanje stranišč: 36 %
| Pralnica:  12 %
Mala podjetja: 9 %
| Vrtnarjenje, čiščenje, nega avtomobila: 6 %
| Pomivanje posode: 6 %
| Hrana in pijača: 4 %

Z uporabo deževnice bi lahko porabo zlahka zmanjšali za približno 33 % (stranišče in vrt).

Zbiranje deževnice pri hiši
Na vrtu je uporaba deževnice zelo preprosta z uporabo sodov za deževnico in vodne črpalke. Pri uporabi deževnice v hiši je treba upoštevati nekaj vidikov:

| Uporabljajte le deževnico z ustreznih strešnih površin - strešne kritine iz bakra in cinka so zaradi topnih in netopnih kovinskih spojin neprimerne.

|Na primernem mestu namestite rezervoar za vodo, ki zagotavlja temperaturo shranjevanja vode pod 18 °C. Prostornina običajnih rezervoarjev za deževnico je od 2.000 do 10.000 litrov, običajno gre za podzemne cisterne iz betona ali plastike.

| Drobno filtriranje vode pred shranjevanjem zagotavlja trajno dobro kakovost vode. Tipične različice so filtri na cevovodih, filtri za centralno zbiranje ali vnaprej vgrajeni filtri v rezervoarju za shranjevanje.

| Strogo ločeni sistemi za pitno in deževnico - to je ena najpomembnejših osnovnih zahtev. Da bi preprečili zamenjavo med cevmi, je treba cevi za servisno vodo obvezno označiti. Poleg tega morajo biti pipe za deževnico označene z oznako "Brez pitne vode".

| Brez vodovodnega tlaka brez hišnega vodovoda: uporabite hišni vodovod AL-KO ali avtomatski hišni vodovod, da bo voda na voljo po potrebi.

Pravno: Za uporabo deževnice na vrtu ne veljajo nobeni posebni predpisi - v hiši pa je treba v skladu z odlokom o pitni vodi začetek uporabe prijaviti pristojnemu organu (običajno oddelku za javno zdravje), ki ga tudi nadzoruje. Poleg tega je treba upoštevati tudi predpise lokalne občine o oskrbi z vodo. V skrajnih primerih lahko določijo tako imenovano "obvezno uporabo" vode iz javnega vodovoda.

Trajni domači vodovodi
Da bi naše hišne vodovodne naprave vedno opravljale svoje naloge, so opremljene s številnimi varnostnimi funkcijami. Glede na model so tlačne posode izdelane iz nerjavečega jekla, ki ščiti pred korozijo in rjo. Vgrajena zaščita pred suhim tekom izklopi črpalko takoj, ko ni pretoka vode. Veliki predfiltri, ki jih je enostavno očistiti, iz vode poberejo grobe in manj grobe nečistoče ter tako zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Naše črpalke imajo od enostopenjskega do petstopenjskega pogona in tako dosegajo višine do 60 m in pretoke vode do 6.000 l/h.

Avtomatske črpalke za gospodinjsko vodo: konstanten tlak zaradi inteligentnega nadzornega sistema
Za kakovost naših naprav sta odgovorni dve stvari: na eni strani inteligentni elektronski samodejni nadzor - stalno spremlja delovanje samodejne gospodinjske črpalke za vodo in tako zagotavlja optimalno zaščito pred suhim tekom. Drugič, motorji imajo veliko moči. Zagotavljajo moč do 1400 W, 1- do 5-stopenjski pogoni črpalk pa proizvedejo do 6.000 l/h. Največja dobavna višina naših avtomatskih črpalk za vodo za gospodinjstva je 60 m.


Želite piškotke?

AL-KO Gardentech in njeni partnerji potrebujejo vaše soglasje (kliknite na "Strinjam se") za izolirano uporabo podatkov, da bi shranili in/ali priklicali informacije o napravi (naslov IP, ID uporabnika, informacije o brskalniku). Podatki se uporabljajo za prilagojene oglase in vsebine, merjenje oglasov in vsebin ter pridobivanje vpogleda v ciljne skupine in razvoj izdelkov. Več informacij o privolitvi in možnostih nastavitev je kadar koli na voljo tukaj. Svoje soglasje lahko kadar koli zavrnete s klikom na "zavrniti piškotke"..

Uporaba podatkov

AL-KO Gardentech sodeluje s partnerji, ki prav tako obdelujejo podatke, pridobljene iz vaše končne naprave (podatki o sledenju), za lastne namene (npr. profiliranje) / za namene tretjih oseb. Glede na to je za zbiranje podatkov o sledenju in njihovo nadaljnjo obdelavo s strani teh ponudnikov potrebna privolitev. Podatki o sledenju se zbirajo le, ko kliknete na gumb "Strinjam se", ki je naveden v oglasni pasici. Partnerji so naslednja podjetja: Facebook Ireland Limited, Google Inc, Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc, Criteo SA, The Rocket Science Group LLC, AWIN AG, solute GmbH.

Več informacij o obdelavi podatkov s strani teh partnerjev je na voljo v izjavi zaščiti podatkov. Informacije so na voljo tudi na povezavi v banerju.