Pihanje ali sesanje listja in rastlinskih ostankov

Naši sesalniki za listje imajo dve različni funkciji, ko želite odstraniti listje: Zbiranje listja s funkcijo drobljenja in pihanja listja. Motorji naših sesalnikov za listje so pravi agregati, tako v bencinskih kot baterijskih različicah EnergyFlex. V kratkem času lahko odstranite listje in druge rastlinske ostanke s cestišča, pločnika in trate. Nato morate ostanke le še odložiti na kompost ali v zabojnik za organske odpadke. Velika vreča za shranjevanje je opremljena z zadrgo, zato vam olajša praznjenje. Zlasti jeseni in na velikem vrtu boste cenili sesalnik za listje AL-KO kot prijetnega pomočnika na vrtu.

Več informacij >

Filter izdelka








































28 Najdenih izdelkov:
Št. izdelka: 113818 Kmalu spet na voljo
149,90 €
Št. izdelka: 113537 Kmalu spet na voljo
69,90 €
Št. izdelka: 113610 Takoj na voljo
99,90 €
Št. izdelka: 113662 Kmalu spet na voljo
149,90 €
Št. izdelka: 113827 Takoj na voljo
269,90 €
Št. izdelka: 113828 Kmalu spet na voljo
329,90 €
Vklj. 22% DDV plus Strošek dostave

Vaše prednosti

AL-KO Laubsauger und Laubbläser Vorteile | Handlicher Besenersatz

Priročno nadomestilo metle

Vsestransko priročen puhalnik za listje družine EnergyFlex zagotavlja urejeno dvorišče in vrt. Pretok zraka, ki lahko doseže do 250 km/h hitrosti, lahko zelo enostavno uravnavate. Priložena nastavka pa ponujata tudi možnost izbire med usmerjenim in površinskim načinom dela. Lahko se ju tudi enostavno odstrani za lažje shranjevanje.


AL-KO Laubsauger und Laubbläser Vorteile | Akku-Familien

Moč za vse potrebe

Srce družine Energy Flex je močna litij-ionska baterija, ki se jo lahko uporabi v vseh napravah. Pri kosilnicah sta baterija in polnilnik priložena, pri dostavljenem ročnem orodju pa ju ni. Družina Energy Flex s trimerji, škarjami za živo mejo in puhalniki listja ponuja še več vrtnega orodja, ki ga lahko upravljate z isto baterijo.

AL-KO Laubsauger und Laubbläser Vorteile | 2 in 1 Funktion

Funkcija 2 v 1
Ko jeseni listi padajo z dreves, morajo biti puhalniki in sesalniki za listje na dosegu roke. Tako bencinski sesalnik za listje solo® by AL-KO 442 kot tudi akumulatorski sesalnik za listje AL-KO LBV 4090 združujeta prednosti obeh naprav v enem.

AL-KO Laubsauger und Laubbläser | Übersicht

Pregled

Ko jeseni listi padajo z dreves, morajo biti puhalniki in sesalniki za listje na dosegu roke.

| solo® by AL-KO 442
Kompaktni solo® by AL-KO 442 združuje prednosti obeh naprav v enem, tako da listje lahko najprej zberete in nato posesate - med različnimi funkcijami in dvema zračnima šobama lahko preklapljate v trenutku.

| solo® by AL-KO 750 P
Močan puhalnik za listje 750 P z delovno širino 75 cm in zmogljivim 2,0 kW motorjem Briggs & Stratton lahko neprenehoma sesa - tudi kadar gre za mokro ali vlažno listje na zelenih površinah in poteh.

| Akumulatorski puhalnik za listje AL-KO LB 4060
Akumulatorski puhalnik za listje AL-KO LB 4060 je del družine EnergyFlex in je s svojim akumulatorskim motorjem in lahkotnostjo idealen za domačo uporabo.

AL-KO Laubsauger und Laubbläser | Übersicht
Nasveti in predlogi

Jesen je že pred vrati. Vidite jo v spreminjajoči se barvi dreves in pisanih gozdovih, slišite pa jo v šumenju med sprehodom. Postopoma listi odpadajo in prekrijejo tla tudi na vrtu. Liste pa je mogoče ponovno uporabiti.

| Poškodba trave
Tudi če listje jesenski vrt lepo obarva - ne sme ostati na travniku. Kadar je trava sveže posejana, je še posebej pomembno odstraniti plast listov, saj lahko gnitje listov poškoduje mlado in občutljivo travo. Toda tudi dobro zaraščen travnik lahko pod slojem listja porumeni.

| Enostavno odstranjevanje
Če so listi samo na začetku razpršeni po travniku, jih lahko poberemo s kosilnico. Če pa se listna plast debelejša, je to že bolj naporno, saj je košara za travo hitro polna. Sedaj vam lahko pomaga sesalnik ali puhalnik za listje.

| Sesalnik s funkcijo sekljanja
Prednost sesalnika za listje je, da zbere liste in jih takoj zmelje v manjše koščke. Tako se zmanjša prostornina listja. Poleg tega ga lahko nato uporabimo kot mulčno plast (mulčiranje trate) za gredice. Ne zagotavlja samo zaščite pred zmrzaljo korenin žive meje, grmovnic in rož, temveč predstavlja tudi vir pomembnih hranil. Tudi za male živali na vrtu, kot npr. deževnike, listje zagotavlja zavetje in hrano. Sesalniki za listje AL-KO imajo praktično zbiralno vrečko, v kateri se zbira posesani material. S pomočjo zbiralne vrečke lahko zmlete liste takoj drugam porazdeljeno.

| Kompost
KompostČe imate na vrtu veliko listja in so vse gredice že prekrite z mulčno plastjo, ga preprosto naberite v zaboj ali podobno posodo. V njej naj bo listje dobro navlaženo in liste redno dobro stiskajte, da bodo zavzeli manj prostora. Čez nekaj časa se bo vsebina razgradila in jo lahko uporabimo tudi kot mulč. Lahko pa vse skupaj zakopljemo tudi v zemljo in zmešamo z njo, saj prsti daje pomembna hranila in tako izboljšanje kakovost tal.

Drug način uporabe listov je, da jih dodamo v kompost: Suho listje zberemo v vreče in jih postopoma pomešamo s kompostom. Najbolje je, če se izmenjujejo plasti kuhinjskih odpadkov, pokošene trave in listja. Na ta način dosežete najboljše razmerje med dušikom in ogljikom v nastajajočem kompostu. Kdor želi odpadlo listje za kompost zbirati v posodah, lahko uporabi tudi funkcijo pihanja pri sesalniku za listje in z njim zbere listje na enem mestu.

| Pazite na bolezni listov
Ko nabirate liste, bodite pozorni na morebitne znake bolezni, kot npr. črna listna pegavost. Povzročitelji bolezni so zelo vzdržljivi, tako da spomladi lahko spet izbruhnejo. Zlasti v listnem kompostu zdržijo lahko tudi več let. Prizadete liste je treba zakopati globoko v zemljo ali jih dati v sredino kompostnega kupa, kjer bo toplota uničila spore. Druga možnost je, da bolne liste vržemo med mešane odpadke.

Sesalniki in puhalniki za listje v različnih izvedbah 

Še posebej v slabšem vremenu je lahko zelo dolgočasno zagotavljati čistočo okrog hiše in na vrtu. Zato zlasti za velike površine priporočamo naš mobilni bencinski sesalnik listja, ki vam ne bo le pomagal pri vrtnarskih delih, temveč vam bo tudi v veselje delati z njim.

Poleg tipičnih prenosnih sesalnikov in puhalnikov za listje obstajajo tudi mobilni, na primer solo® by AL-KO 750 P. Ta sesalnik za listje s svojim motorjem Briggs & Stratton ima 2,0 kW moči. Zaradi koles s krogličnimi ležaji ga lahko v pravem udobju uporabljate celo na velikih, grobih ali strmih površinah. Zmogljivi motor naših puhalnikov listov zagotavlja izjemno sesalno moč. Zelo hitro lahko iz svoje posesti odstranite liste in druge ostanke rastlin. Vgrajena sekalna turbina takoj zmelje posesane vrtne odpadke.


Želite piškotke?

AL-KO Gardentech in njeni partnerji potrebujejo vaše soglasje (kliknite na "Strinjam se") za izolirano uporabo podatkov, da bi shranili in/ali priklicali informacije o napravi (naslov IP, ID uporabnika, informacije o brskalniku). Podatki se uporabljajo za prilagojene oglase in vsebine, merjenje oglasov in vsebin ter pridobivanje vpogleda v ciljne skupine in razvoj izdelkov. Več informacij o privolitvi in možnostih nastavitev je kadar koli na voljo tukaj. Svoje soglasje lahko kadar koli zavrnete s klikom na "zavrniti piškotke"..

Uporaba podatkov

AL-KO Gardentech sodeluje s partnerji, ki prav tako obdelujejo podatke, pridobljene iz vaše končne naprave (podatki o sledenju), za lastne namene (npr. profiliranje) / za namene tretjih oseb. Glede na to je za zbiranje podatkov o sledenju in njihovo nadaljnjo obdelavo s strani teh ponudnikov potrebna privolitev. Podatki o sledenju se zbirajo le, ko kliknete na gumb "Strinjam se", ki je naveden v oglasni pasici. Partnerji so naslednja podjetja: Facebook Ireland Limited, Google Inc, Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc, Criteo SA, The Rocket Science Group LLC, AWIN AG, solute GmbH.

Več informacij o obdelavi podatkov s strani teh partnerjev je na voljo v izjavi zaščiti podatkov. Informacije so na voljo tudi na povezavi v banerju.