Pravica do odstopa

Spodaj boste našli zakonsko zahtevane informacije o zahtevah in posledicah pravice do odstopa za potrošnike:

Pravica do odstopa

Če ste potrošnik, imate zakonsko pravico do odstopa od pogodbe. Spodaj boste našli zakonsko zahtevane informacije o zahtevah in posledicah pravice do odstopa za potrošnike.


Pravica odpovedi

Pravica do odstopaČe želite uveljaviti svojo pravico do odstopa od pogodbe, nas kontaktirajte (AL-KO Gardentech d.o.o.,Obrtnička 3, 10000 Zagreb, e-pošta: prodaja@al-ko.com, tel.: +385 (0)1 2371 - 522), z jasno izjavo (npr. s pismom, poslanim po pošti, faksu ali elektronski pošti) vaše odločitve o odstopu od te pogodbe.
Uporabite lahko priložen vzorec odpovedi, vendar to ni obvezno. Vzorec obrazca za preklic ali drugo jasno izjavo lahko izpolnite in oddate tudi elektronsko na naši spletni strani (glejte spodaj). Če uporabite to možnost, vam bomo nemudoma poslali potrdilo (npr. po e-pošti) o prejemu takega preklica.
Za izpolnitev odpovednega roka zadošča, da pošljete obvestilo o uveljavljanju pravice do odstopa pred iztekom odpovednega roka.

Posledice preklica


Če prekličete to pogodbo, vam bomo povrnili vsa plačila, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov, ki izhajajo iz vaše izbire načina dostave, ki ni najcenejša standardna dostava, ki jo ponujamo), ki jo je treba povrniti takoj in ob najpozneje v štirinajstih dneh od dneva, ko smo prejeli obvestilo o vaši prekinitvi te pogodbe. Za to vračilo uporabljamo isti način plačila, kot ste ga uporabili za prvotno transakcijo, razen če je bilo z vami izrecno dogovorjeno kaj drugega; v nobenem primeru vam zaradi tega odplačila ne bomo zaračunali nobenih stroškov. Vračilo lahko zavrnemo, dokler ne prejmemo blaga nazaj ali dokler ne predložite dokazila, da ste blago poslali nazaj, kar nastopi prej.
Blago nam morate vrniti ali izročiti takoj, v vsakem primeru pa najkasneje v štirinajstih dneh od dneva, ko ste nas obvestili o odstopu od te pogodbe. Rok je upoštevan, če blago pošljete pred iztekom štirinajstdnevnega roka. Stroške vračila blaga krijemo mi. To velja tudi za blago, ki ga ni mogoče vrniti v paketu (npr. blago za špedicijo).
Za morebitno izgubo vrednosti blaga ste odgovorni le, če je ta izguba vrednosti posledica ravnanja, ki ni potrebno za ugotavljanje narave, značilnosti in funkcionalnosti blaga.

Konec preklica


Izključitev pravice do odstopa od pogodbe

Veljajo pravni predpisi o izključitvi pravice do odstopa (ZAKON O VARSTVU POTROŠNIKOV (ZVPot-1), 134. člen). Pridržujemo si pravico do sklicevanja na izključitev pravice do odstopa, zlasti v naslednjih primerih:
| Za dobave blaga, ki ni bilo montažno in za izdelavo katerega je bila odločilna individualna izbira oziroma odločitev potrošnika ali je jasno prilagojeno vašim osebnim potrebam.
|
Za dostavo avdio ali video posnetkov ali programske opreme, pod pogojem, da ste dostavljene nosilce podatkov odpečatili.


Želite piškotke?

AL-KO Gardentech in njeni partnerji potrebujejo vaše soglasje (kliknite na "Strinjam se") za izolirano uporabo podatkov, da bi shranili in/ali priklicali informacije o napravi (naslov IP, ID uporabnika, informacije o brskalniku). Podatki se uporabljajo za prilagojene oglase in vsebine, merjenje oglasov in vsebin ter pridobivanje vpogleda v ciljne skupine in razvoj izdelkov. Več informacij o privolitvi in možnostih nastavitev je kadar koli na voljo tukaj. Svoje soglasje lahko kadar koli zavrnete s klikom na "zavrniti piškotke"..

Uporaba podatkov

AL-KO Gardentech sodeluje s partnerji, ki prav tako obdelujejo podatke, pridobljene iz vaše končne naprave (podatki o sledenju), za lastne namene (npr. profiliranje) / za namene tretjih oseb. Glede na to je za zbiranje podatkov o sledenju in njihovo nadaljnjo obdelavo s strani teh ponudnikov potrebna privolitev. Podatki o sledenju se zbirajo le, ko kliknete na gumb "Strinjam se", ki je naveden v oglasni pasici. Partnerji so naslednja podjetja: Facebook Ireland Limited, Google Inc, Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc, Criteo SA, The Rocket Science Group LLC, AWIN AG, solute GmbH.

Več informacij o obdelavi podatkov s strani teh partnerjev je na voljo v izjavi zaščiti podatkov. Informacije so na voljo tudi na povezavi v banerju.