Bencinske, akumulatorske ali električne verižne žage: za vrtnarje in profesionalne uporabnike.

S kompaktnimi verižnimi žagami iz naše trgovine boste zlahka rezali različne vrste lesa. Za vaše udobje smo naše motorne žage zasnovali tako, da je njihova teža optimalno razporejena in da se zelo dobro prilegajo vaši roki. Z orodjem, ki je vključeno v obseg dobave, lahko v trenutku napnete rezalni komplet in verigo. Tako lahko hitro in enostavno začnete z delom. Za zagotavljanje visoke ravni varnosti imajo naše motorne žage sistemsko zavoro s hitrim zaustavljanjem verige in varovalo za roke. Poleg bolj kompaktnih modelov vam ponujamo tudi profesionalne žage solo® by AL-KO z močjo do 4,7 kW, ki so še posebej primerne za uporabo pri težkih stojiščih ali trdem lesu. Prepričajte se o moči naših verižnih žag.

Več informacij >

Filter izdelka


33 Najdenih izdelkov:
Št. izdelka: 113187 Takoj na voljo
229,90 €
Št. izdelka: 112808 Takoj na voljo
129,90 €
Št. izdelka: 127552 Ponovno na voljo od 19.06.2024
219,90 €
Vklj. 22% DDV plus Strošek dostave
Vaše prednosti
AL-KO Kettensägen Vorteile | Doppelte Sicherheit

Dvojna varnost

Sistemska zavora in zaščita za roke s hitro zaustavitvijo verige zagotavljata v vsaki situaciji najvišjo stopnjo zaščite – za udobno delo brez nesreč.

AL-KO Kettensägen Vorteile | Ergonomisches Arbeiten

Popoln prijem

Zaradi svoje uravnotežene teže se verižne žage AL-KO dobro prilegajo roki. Vgrajeno blaženje vibracij (pri bencinskih modelih) zagotavlja udobno delo.

AL-KO Kettensägen Vorteile | Einfache Wartung

Preprosto upravljanje in vzdrževanje

Samodejno mazanje verige in kontrolno okence na oljnem rezervoarju olajšata vzdrževanje električnih in akumulatorskih verižnih žag. Filter za zrak na bencinskih verižnih žagah lahko preprosto odstranite in očistite.

AL-KO Kettensägen | Produktlinien
Bencinska, akumulatorska ali električna verižna žaga?

Bencinske verižne žage: širok izbor žag

Od kompaktnih žag za domačo uporabo do visoko zmogljivih žag za profesionalno uporabo - vse to ponuja raznolika paleta motornih žag blagovne znamke solo® by AL-KO. Vse žage odlikuje enaka visoka kakovost, varnost in prijaznost do uporabnika. Zmogljivi dvotaktni motorji in dodatki za rezanje, ki se popolnoma prilegajo  modelu, vedno zagotavljajo visok navor in čiste rezultate rezanja.

Kompaktne verižne žage
Zmogljive bencinske verižne žage solo® by AL-KO za preudarnega uporabnika ne navdušijo le z visoko zmogljivim pogonskim mehanizmom. Odlikuje jih kvaliteten nanos niklje-silicija  v valju motoraj, kar se uporablja v številnih modelih. Žage odlikujejo popolna lega v roki, enostavno za  vzdrževanje prijazno zasnovo ter sistemom za mazanje verige in tirnic. Zahvaljujoč  zmogljivosti žaganje drv, gradnja z lesom ali podiranje majhnih do srednje velikih dreves za te vsestranske žage sploh ne predstavlja težav, ker robustna in hkrati lahka zasnova žag omogoča udobno delo tudi v težkih razmerah.

Univerzalne in profesionalne verižne žage
Zahvaljujoč najvišji kakovosti, popolnemu razmerju med močjo in težo ter optimalni enostavnosti uporabe univerzalne in profesionalne žage ponujajo najboljše pogoje za najboljše rezultate - tudi v komercialni uporabi. Profesionalni rezalni pripomočki, izboljšan pretok zraka, bočni napon verige in visokokakovostni uplinjač s kompenzatorjem so še dodatne prednosti teh naprav - tako kot magnezijeva ročična gred, vrhunska ergonomija, visoko pospeševanje in učinkovito blaženje vibracij. Tridelna kovana ročična gred zagotavlja tudi maksimalno odpornost proti obrabi.

Akumulatorska verižna žaga EnergyFlex: prilagodljiva Li-ionska moč brez emisij.

Akumulatorska motorna žaga navdušuje s prilagojeno obliko, brezkompromisno opremo in brezžično Li-ionsko močjo brez emisij. Ponuja izjemno zmogljivost rezanja in vzdržljivost zahvaljujoč originalnemu Oregonovemu meču in verigi. Napenjanje verige brez orodja še posebej olajša delo, kot tudi samodejno mazanje verige z vizualnim kontrolnim oknom na posodi za olje. Za varnost skrbi sistemska zavora in zaščita za roke s hitrim zapiranjem verige.

EnergyFlex: poudarek je na bateriji
Pokosite trato, odrežite žive meje ali razpihajte jesensko listje z eno in isto baterijo - pri družini EnergyFlex ni težav. Družina baterij EnergyFlex s štirimi kosilnicami in številnimi ročnimi orodji ponuja vse za vaš vrt. Akumulatorska motorna žaga združuje prednosti bencinske žage, kot je prožnost in prednosti električne motorne žage, kot sta nizko vzdrževanje in nič emisij. Akumulatorska  žaga navdušuje s prilagojeno obliko, brezkompromisno opremo in brezžično Li-Ion močjo brez emisij.

S svojimi  40 volti in 4 Ah baterija zagotavlja impresivno zmogljivost. Poleg tega je zaradi svojih litij-ionskih celic izjemno trpežna in se ne samoprazni, ker nima spominskega učinka. Najboljše: kosilnice so opremljene z baterijo in polnilnikom, zato lahko dokupujete naprave brez baterij.

Dodatne prednosti:
I Zahvaljujoč originalnemu Oregonovemu meču in verigi imam močno zmogljivost rezanja in vzdržljivost
I Modeli  iz družine EnergyFlex,  nakup je možen brez baterije in polnilca
I Preprosto napenjanje verige brez orodja
I Samodejno mazanje verige z vizualnim kontrolnim oknom na rezervoarju za olje
I Sistemska zavora in zaščita za roke s hitro zaustavitvijo verige zagotavljata varnost

Električne verižne žage: idealne za debelejša in tanjša debla na vašem vrtu
Na bujni parceli morate redno obrezovati visoka drevesa in grmičevje za vzdrževanje ali prenovo. Toda pri lesu se vedno da kaj storiti, tudi na manjših vrtovih in parcelah. Za žaganje vej za notranja dela ali pripravo drv - električne žage so prava izbira za to in druga lesarska dela. Za čim lažje delo so naprave AL-KO prvovrstno opremljene. Meč in veriga sta originalna iz Oregona in navdušujeta z izvrstno rezalno zmogljivostjo in trpežnostjo. Zahvaljujoč izjemno zmogljivim motorjem lahko naše električne verižne žage enostavno režejo kateri koli les s hitrostjo 13,5 m / s. Zaradi vaše varnosti so opremljeni s ščitnikom za roke in sistemsko zavoro, ki po potrebi omogoča hitro zaustavitev verige. Naše električne verižne žage uporabljajo mojstri, ki zahtevajo udobje pri delu.. Veriga se samodejno maže, rezervoar za olje pa ima prikazovalnik polnosti.

Električne verižne žage so vaš močan in zanesljiv partner za vsa lesarska dela. Zahvaljujoč električnim motorjem z veliko močjo lahko brez truda žagate tako tanke veje kot debela debla. V naši trgovini lahko izbirate med klasičnim prečnim motorjem ali priročnim vzdolžnim motorjem. Idealne so za uporabo v hiši ali v bližini hiše. Električne verižne žage so priporočljive za ljubitelje vrtnarjev, ki režejo manjša drevesa, veje ali drva. Zelo primerne tudi za za delo v gradbeništvu

Dodatne prednosti
I Brez emisij: Zato lahko električno žago uporabljamo tudi v zaprtih prostorih ali hlevihn
I Poseben dizajn z vzdolžno nameščenim motorjemr
I Varnost: zahvaljujoč sistemski zavori in hitri zaustavitvi verige
I Zaščita pred preobremenitvijo v primeru pregrevanja
I Enostavno vzdrževanje


AL-KO Kettensägen | Wissenswertes
Koristne informacije

| Ustrezna zaščitna oblačila
Preden začnete, se morate pravilno obleči! Zaščita glave, oči, ušes, rok, nog in stopal je obvezna. Za področje glave je zaščitna čelada s ščitnikom in zaščito za sluh, ki ščiti pred hrupom in letečimi vejami in ostružki. Prav tako je nujno, da pri delu z motorno žago nosite predpisane zaščitne hlače in čevlje z ojačanimi vložki za noge.

| Kako pravilno zagnati bencinsko motorno žago
Ko zaženete bencinsko žago, jo položite na tla in držite na mestu (meč mora biti prost). Stikalo ob zadnjem ročaju je nekaj podobnega ključavnici za vžig na avtomobilu. Dela se izvajajo na "I", na "O" (STOP) je žaga izključena.

| Kako pravilno držati motorno žago
Roke naj primejo za ročaje tako, da palec vedno zapre ročaj (zaprti ročaj). Motorno žago vedno držite z obema rokama! Motorno žago je treba pri rezanju čim bolj držati (ročaj v sredini in zadaj). Podpora povečuje varnost in olajša delo.

| Idealna drža pri žaganju
Osnovni položaj pri rezanju z motorno žago je treba vedno izbrati tako, da telesa s potiskanjem in vlečenjem ni mogoče uravnotežiti. Za trdno in varno stojalo so noge odmaknjene vstran in po dolžini. Ne uporabljajte motornih žag na lestvah ali drevesih.

| Nega: redno nastavljanje, mazanje in oljenje motorja
Redno nastavljanje verige je izjemno pomembno. To naredimo z uporabo napenjalnega vijaka verige. Nepravilna napetost lahko privede do prezgodnje obrabe vodilne palice ali do pogostega skakanja verige. Pri tem je pomembno tudi olje za verigo. Ker bi brez verižnega olja to pomenilo poškodbo meča in verige; Pri uporabi bencinskih žag ne zamenjajte rezervoarja za olje in rezervoarja za gorivo. Nekatere verižne žage AL-KO imajo samodejno mazanje verige in regulator za nastavitev količine dovoda olja. Čiščenje motorne žage je obvezno.

Redno čiščenje motorne žage za odstranjevanje posušene in trdovratne umazanije, kot je smola, je nujno. Odstranite verigo žage in po vsakem delu očistite žago. Še posebej pomembna je veriga, ki je vedno popolnoma naostrena. To lahko storite sami, če ste se tega naučili pod strokovnim vodstvom. Z bencinsko motorno žago morate po vsaki uporabi očistiti zračni filter, priključek za olje, vodilo in rebra cilindra. Če se upošteva urnik vzdrževanja v navodilih za uporabo, vam ni treba skrbeti za stanje motorne žage.

| Naš nasvet hobi gozdarjem: pridobite "uporabno  dovoljenje za motorno žago"
Licenca za motorno verižno žago je dokazilo o usposobljenosti za vse, ki želijo sekati drva v gozdovih in seveda za vse, ki z žago delajo profesionalno. Vsebino in zahteve tečajev določa obvezno nezgodno zavarovanje. Na svojem območju je zelo enostavno najti tak tečaj, ki jih ponujajo gozdne uprave ali prodajalne strojne opreme.

Bencinska verižna žaga: več udobja in moči pri delu z lesom

Naše bencinske verižne žage so priročni pogonski agregati za vse gozdarske namene in za delo. Zaradi ergonomskega ročaja, enostavno dostopnih kontrol in učinkovitega sistema za preprečevanje tresljajev je uporaba zelo priročna. Vzdrževanje je tudi enostavno: za čiščenje lahko preprosto odstranite zračne filtre. To zagotavlja, da je razmerje med gorivom in zrakom vedno optimalno in da lahko bencinska verižna žaga pokaže svojo polno moč. Nekateri modeli imajo zelo nizko razmerje med močjo in maso 1,9 kg / kW.

Zgledne značilnosti opreme: • dvotaktni motor • moč 1,2 do 4,7 kW • sistem enostavnega zagona • dolžina rezila 35 do 70 cm • visokokakovosten uplinjač s kompenzatorjem • samodejno mazanje verige • teža 4,0 do 6,7 kg Odločite se za vaše zahteve za univerzalno žaga ali model za zahtevne naloge.

Električne verižne žage: majhna teža z zmogljivimi motorji
Klasična različica električne žage je prečni motor z visokim navorom. Pri oblikovanju smo pripisovali velik pomen optimalni porazdelitvi teže. Tako lahko  udobno in v najkrajšem možnem času pripravite drva za peč. Vzdolžni motor naredi električno žago manjšo in poveča fleksibilnost pri delu. S priročno električno žago  EKI 2200/40 lahko na veliki višini žagate veje in debla, ne da bi se utrudili.

Obe različici sta v svoji zasnovi izjemno ergonomski in inovativni, tako, da se lahko poslovite od bolečih mišic in bolečin v hrbtu. • Trpežno, brez vzdrževanja in brez škodljivih izpušnih plinov • Odvisno od modela do 2400 watov moči • Dolžina rezila do 40 cm • Delno napenjanje verige brez orodja. Naredite nekaj dobrega zase in za svoj vrt: AL-KO električne verižne žage so brez emisij, tihe in  prijazne za uporabnika.

Akumulatorski motorji z visoko zmogljivostjo - tudi v naši akumulatorski verižni žagi
Na  parceli kjer vzdržujete ali prenavljate  morate redno obrezovati visoka drevesa in grmičevje. Toda pri lesu se vedno da kaj storiti, tudi na manjših vrtovih in parcelah. Žaganje vej, manjše reze pri notranjih delih ali pripravo drv - akumulatorske verižna žage so prava izbira za to in druga lesarska dela.

Znak kakovosti: • Brezžične zahvaljujoč močni Li-ionski bateriji • Napenjanje verige brez orodja • Samodejno mazanje verige • Član družine EnergyFlex - Naredite nekaj dobrega zase in za svoj vrt: akumulatorske verižne žage podjetja AL-KO so brez emisij nežne in tihe do okolja.


Želite piškotke?

AL-KO Gardentech in njeni partnerji potrebujejo vaše soglasje (kliknite na "Strinjam se") za izolirano uporabo podatkov, da bi shranili in/ali priklicali informacije o napravi (naslov IP, ID uporabnika, informacije o brskalniku). Podatki se uporabljajo za prilagojene oglase in vsebine, merjenje oglasov in vsebin ter pridobivanje vpogleda v ciljne skupine in razvoj izdelkov. Več informacij o privolitvi in možnostih nastavitev je kadar koli na voljo tukaj. Svoje soglasje lahko kadar koli zavrnete s klikom na "zavrniti piškotke"..

Uporaba podatkov

AL-KO Gardentech sodeluje s partnerji, ki prav tako obdelujejo podatke, pridobljene iz vaše končne naprave (podatki o sledenju), za lastne namene (npr. profiliranje) / za namene tretjih oseb. Glede na to je za zbiranje podatkov o sledenju in njihovo nadaljnjo obdelavo s strani teh ponudnikov potrebna privolitev. Podatki o sledenju se zbirajo le, ko kliknete na gumb "Strinjam se", ki je naveden v oglasni pasici. Partnerji so naslednja podjetja: Facebook Ireland Limited, Google Inc, Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc, Criteo SA, The Rocket Science Group LLC, AWIN AG, solute GmbH.

Več informacij o obdelavi podatkov s strani teh partnerjev je na voljo v izjavi zaščiti podatkov. Informacije so na voljo tudi na povezavi v banerju.