Igelschutz | Tierfreundlicher Garten

Živalim prijazen vrt kljub robotskim kosilnicam

Kako zaščititi ježe, čebele in so.

Obožujete urejeno trato, a hkrati skrbite za zaščito ježkov, žuželk in drugih malih živali? Zavedamo se, da lahko robotske kosilnice predstavljajo nevarnost za male živali, zato je pomembno, da tukaj posredujemo informacije.

Bodite pozorni na trato

Tehnologije robotskih kosilnic so v zadnjih letih vse bolj varne. Robolinho® robotska kosilnica prepozna ovire in se vam samodejno izogne. Naše robotske kosilnice so opremljene s petimi senzorji, ki delujejo neodvisno drug od drugega, in sofisticiranim varnostnim konceptom, tako da takoj prenehajo s košnjo, če se pojavijo večje ovire.

Kljub temu se je treba zavedati, da lahko robotske kosilnice kljub naprednim tehnologijam predstavljajo nevarnost za živali, kot so ježi in njihovi potomci, saj so pogosto premajhni in poleg tega ne bežijo pred nevarnostjo, ampak se zvijejo in ostanejo tam, kjer so. so.

Priporočamo, da preverite, ali so na vašem vrtu uporabni ježki, ko robotska kosilnica ne deluje. Jasen znak, da je jež že bil na vrtu, so njegovi iztrebki, ki jih običajno najdemo na travniku.

Poskrbite za dober nočni počitek

Ježi so običajno zunaj v temi. Zato je bolje, da svojo robotsko kosilnico Robolinho® ponoči pustite v osnovni postaji. Načrte košnje je mogoče enostavno prilagoditi, npr. B. v aplikaciji AL-KO inTOUCH Smart Garden.

Bienenfreundlicher Garten | AL-KO Gartentipps

Zaščititi čebele

Čebele, metulji in druge žuželke najdejo vse manj zavetja v naravi. Vendar pa čebele veljajo za najpomembnejše opraševalce in so bistvene za trajnostno okolje. Zato je naloga vseh nas, da se v celoti posvetimo zaščiti čebel. Zaščita malih, pridnih pomočnikov se začne na vašem vrtu.

Pomagajte jim tako, da jim dodelite svoj prostor na vrtu, na primer z dvignjeno gredico z lokalnimi divjimi cvetovi in ​​divjimi zelišči. Impresivne so tudi domače cvetoče žive meje. Vsak dodatni cvet ne prispeva le k svetli igri barv, ampak tudi k preživetju žuželk. In seveda ne sme manjkati hotel za žuželke.

Naš nasvet: postavite majhno posodo z vodo. Živali bodo vesele možnosti pitja.

Ustvarite različne bivalne prostore na vrtu

Če na svojem vrtu ustvarite različne površine, bodo ježi, žuželke, ptice in druge male živali, tako kot v naravi, našle svoja bivališča. Poleg živilskih rastlin naj bodo na voljo tudi zavetišča, skrivališča in gnezdišča. Za to ne potrebujete velikega vrta. Vse to se dobro obnese tudi na manjših vrtovih.p>

Z zančno žico lahko preprosto označite območja divjih cvetov in bivališča živali, tako da jih robotska kosilnica ne more doseči.

Kot vidite, lahko živalim prijazen vrt oblikujete s preprostimi sredstvi, tudi če uporabljate robotsko kosilnico.


Želite piškotke?

AL-KO Gardentech in njeni partnerji potrebujejo vaše soglasje (kliknite na "Strinjam se") za izolirano uporabo podatkov, da bi shranili in/ali priklicali informacije o napravi (naslov IP, ID uporabnika, informacije o brskalniku). Podatki se uporabljajo za prilagojene oglase in vsebine, merjenje oglasov in vsebin ter pridobivanje vpogleda v ciljne skupine in razvoj izdelkov. Več informacij o privolitvi in možnostih nastavitev je kadar koli na voljo tukaj. Svoje soglasje lahko kadar koli zavrnete s klikom na "zavrniti piškotke"..

Uporaba podatkov

AL-KO Gardentech sodeluje s partnerji, ki prav tako obdelujejo podatke, pridobljene iz vaše končne naprave (podatki o sledenju), za lastne namene (npr. profiliranje) / za namene tretjih oseb. Glede na to je za zbiranje podatkov o sledenju in njihovo nadaljnjo obdelavo s strani teh ponudnikov potrebna privolitev. Podatki o sledenju se zbirajo le, ko kliknete na gumb "Strinjam se", ki je naveden v oglasni pasici. Partnerji so naslednja podjetja: Facebook Ireland Limited, Google Inc, Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc, Criteo SA, The Rocket Science Group LLC, AWIN AG, solute GmbH.

Več informacij o obdelavi podatkov s strani teh partnerjev je na voljo v izjavi zaščiti podatkov. Informacije so na voljo tudi na povezavi v banerju.