Gartengeräte-Check im Frühjahr | 5 To-Dos für den Start in die neue Gartensaison

Spomladanski pregled vrtnega orodja

5 opravil za začetek nove vrtnarske sezone

Sončni žarki so vse močnejši, vrt se prebuja iz zimskega spanja. Pomlad je tu! Čas je za pripravo vrtnega orodja. Medtem ko so snežne freze in lopate za sneg opravile svojo nalogo, je treba kosilnice in druge naprave prilagoditi. Pokazali vam bomo, kaj morate storiti zdaj.

1. Spomladansko čiščenje vrtnega orodja

Vaše vrtno orodje, ki je bilo pozimi shranjeno v hrambi, že več tednov čaka na pomlad. V njem se naseli veliko prahu, umazanije in rje. Da boste pred vrtnarsko sezono spet zasijali, jih temeljito očistite. Pri tem se je večnamensko pršilo izkazalo za veliko pomoč: Nima le dobrih mazalnih lastnosti, temveč tudi sprošča zataknjene dele, sprošča rjo, neguje in čisti.p>

2. Preverite bencinsko, električno in baterijsko orodje

Natančno preverite vrtno orodje na električni pogon, da odkrijete napake in poškodbe. Kabli električnega orodja morajo biti ustrezno izolirani, poškodbe zaradi vdora vlage pa so popolnoma izključene. Pri orodjih na akumulatorski pogon najprej preverite stanje akumulatorja in ga po potrebi popolnoma napolnite. Bencinski motorji zahtevajo posebno nego. S krtačo ali krpo odstranite prah in drugo umazanijo z zračnega filtra in motorja. Umazane vžigalne svečke in pomanjkljive vrzeli med elektrodami preverite pri specializiranem prodajalcu. Pred zagonom preverite raven olja in bencina. S pomočjo našega kompleta za servisiranje motornega olja zamenjajte olje in napolnite rezervoar s svežim gorivom.

Rasenmäher Ölwechsel | AL-KO Motor-Öl-Service-Set

3. Preverjanje podrobnosti

Dolgotrajno skladiščenje pozimi vrtnega orodja ne pusti vedno nepoškodovanega. Zato preverite, ali vaše vrtno orodje še vedno deluje do zadnje podrobnosti. Po potrebi ponovno sestavite ohlapne dele in zategnite ohlapne vijake. Odpravite poškodbe ležaja, kot so upognjeni deli ohišja ali prepognjene cevi in napeljave. Pred prvo uporabo se preskusijo tudi elementi za upravljanje, tj. vzvodi, stikala ali zasloni. Mimogrede: Tako kot avtomobilske pnevmatike tudi pnevmatike vrtnega orodja, npr. traktorjev traktorjev za trato, nenehno izgubljajo majhno količino zraka. Zato preverite tlak v pnevmatikah.

4.Ali so rezila in noži še vedno dovolj ostri?

Natančno nastavite rezila kosilnice, kosilnice za grmovje ali robotske kosilnice. Nič ne otežuje čistega reza tako kot dolgočasna rezila. Če opazite, da so rezila vaše opreme otopela ali razpokana, takoj obiščite specializiranega prodajalca. Ostrijo rezila ali jih zamenjajo. Nadomestna rezila lahko najdete tudi neposredno v Ersatzmesser spletni trgovini AL-KO.p>

5. preizkusite vrtno orodje

Ali ste že pomislili na vse? Vaša orodja so bleščeče čista, zaloge energije so napolnjene, vse je trdno na svojem mestu? Nato izvedite prvi preskusni zagon. Če vaše vrtno orodje deluje brezhibno, nič ne ovira uspešnega začetka vrtnarjenja.


Želite piškotke?

AL-KO Gardentech in njeni partnerji potrebujejo vaše soglasje (kliknite na "Strinjam se") za izolirano uporabo podatkov, da bi shranili in/ali priklicali informacije o napravi (naslov IP, ID uporabnika, informacije o brskalniku). Podatki se uporabljajo za prilagojene oglase in vsebine, merjenje oglasov in vsebin ter pridobivanje vpogleda v ciljne skupine in razvoj izdelkov. Več informacij o privolitvi in možnostih nastavitev je kadar koli na voljo tukaj. Svoje soglasje lahko kadar koli zavrnete s klikom na "zavrniti piškotke"..

Uporaba podatkov

AL-KO Gardentech sodeluje s partnerji, ki prav tako obdelujejo podatke, pridobljene iz vaše končne naprave (podatki o sledenju), za lastne namene (npr. profiliranje) / za namene tretjih oseb. Glede na to je za zbiranje podatkov o sledenju in njihovo nadaljnjo obdelavo s strani teh ponudnikov potrebna privolitev. Podatki o sledenju se zbirajo le, ko kliknete na gumb "Strinjam se", ki je naveden v oglasni pasici. Partnerji so naslednja podjetja: Facebook Ireland Limited, Google Inc, Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc, Criteo SA, The Rocket Science Group LLC, AWIN AG, solute GmbH.

Več informacij o obdelavi podatkov s strani teh partnerjev je na voljo v izjavi zaščiti podatkov. Informacije so na voljo tudi na povezavi v banerju.