Pametni scenariji z AL-KO in IFTTT

Lahko svoj Robolinho® W preprosto logično povežete z drugimi napravami in orodji ter ga poljubno avtomatizirate in upravljate – tudi s spletnimi storitvami.


Pametno povezane modele Robolinho® W je mogoče nadzorovati in avtomatizirati z uporabo rutin IFTTT..

Zahvaljujoč preprostemu osnovnemu konceptu IFTTT je mogoče opredeliti posamezne scenarije in jih enostavno implementirati. Sinhronizirajte dejavnosti robotske kosilnice Robolinho® s katero koli storitvijo IFTTT

| z vremensko službo (Robolinho® ustavi košnjo v nevihti)
| z namakalnim sistemom (Robolinho® pri zalivanju preneha s košnjo)
| s senzorji, kot so kamere / detektorji prisotnosti (Robolinho® neha kositi, ko je nekdo na terasi)

Na voljo imate dve možnosti za povezavo naprave Robolinho® z drugimi spletnimi storitvami in napravami:

| Če Robolinho® od druge spletne storitve ali naprave prejme signal, ki ga izbere uporabnik (»sprožilec«), sproži dejavnost, ki jo za Robolinha® določi uporabnik.
| Ko Robolinho® doseže stanje, ki ga določi uporabnik, se sproži dejavnost kake druge spletne storitve ali naprave, ki jo določi uporabnik.

Smart Garden World | AL-KO Smart Gardening mit dem Robolinho Mähroboter

Primeri možne uporabe


Nadzor Robolinho® na podlagi vremenskih podatkov


1. Ko meteorološka služba izda obvestilo o padavinah ali bližajoči se nevihti, Robolinho® prejme ukaz, da preneha s košnjo in se odpelje nazaj v bazno postajo..

Ko sonce ponovno posije, Robolinho® nadaljuje s košnjo.

2. Če svoj Robolinho® nastavite za jutranjo košnjo pri dnevni svetlobi, od meteorološke službe prejme ukaz za začetek košnje takoj ob sončnem vzhodu.

Če želite, da Robolinho® kosi zvečer le do sončnega zahoda, od meteorološke službe prejme ukaz za prenehanje košnje takoj ob sončnem zahodu..

Nadzor Robolinho® glede na stanje zalivanja


S povezavo Robolinha® z združljivim namakalnim sistemom prek IFTTT je mogoče nastaviti začetek
košnje z Robolinhom® šele po zaključku zalivanja.

Ob začetku zalivanja Robolinho® prejme ukaz, da preneha s košnjo in se vrne v bazno postajo.

Nadzor Robolinho® glede na zunanjo kamero


Če zunanja kamera zazna gibanje na travniku, na primer otroke med igro, pošlje signal Robolinhu®, da preneha s košnjo in se vrne v bazno postajo..

Kako povezati svoj uporabniški račun AL-KO s storitvijo AL-KO IFTTT


AL-KO Smart Garden & IFTTT | AL-KO Benutzerkonto verbinden

Kako ustvariti novo aplikacijo If-this-than-That za sprožilec AL-KO

Na primer, ustvarite koledarski dogodek, ko začne Robolinho® kositi:


AL-KO Smart Garden & IFTTT | AL-KO IFTTT Anwendung erstellen

Za ukrepe AL-KO preprosto izberite storitev AL-KO za"That".


Želite piškotke?

AL-KO Gardentech in njeni partnerji potrebujejo vaše soglasje (kliknite na "Strinjam se") za izolirano uporabo podatkov, da bi shranili in/ali priklicali informacije o napravi (naslov IP, ID uporabnika, informacije o brskalniku). Podatki se uporabljajo za prilagojene oglase in vsebine, merjenje oglasov in vsebin ter pridobivanje vpogleda v ciljne skupine in razvoj izdelkov. Več informacij o privolitvi in možnostih nastavitev je kadar koli na voljo tukaj. Svoje soglasje lahko kadar koli zavrnete s klikom na "zavrniti piškotke"..

Uporaba podatkov

AL-KO Gardentech sodeluje s partnerji, ki prav tako obdelujejo podatke, pridobljene iz vaše končne naprave (podatki o sledenju), za lastne namene (npr. profiliranje) / za namene tretjih oseb. Glede na to je za zbiranje podatkov o sledenju in njihovo nadaljnjo obdelavo s strani teh ponudnikov potrebna privolitev. Podatki o sledenju se zbirajo le, ko kliknete na gumb "Strinjam se", ki je naveden v oglasni pasici. Partnerji so naslednja podjetja: Facebook Ireland Limited, Google Inc, Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc, Criteo SA, The Rocket Science Group LLC, AWIN AG, solute GmbH.

Več informacij o obdelavi podatkov s strani teh partnerjev je na voljo v izjavi zaščiti podatkov. Informacije so na voljo tudi na povezavi v banerju.